Cryptocurrencies 0 Total Market Cap $0
BTC Valoare de piață ETH Valoare de piață

Despre Cripto Bani

Ce sunt criptomonedele?

Criptomonedele, care sunt denumitemonede virtuale sau bani digitali, nu sunt în realitate bani, asemenea dolarilor, lirelor sau euro. Acestea sunt în totalitate digitale, ceea ce înseamna ca exista doar în mediul online ai ca nu sunt acceptate de niciun stat. Criptomonedele exista în baze de date cu reguli speciale care conditioneaza modul în care acestea sunt oferite diferitelor persoane. Important de resinut este ca nu oamenii ci formulele matematice decid acest lucru.

Criptomonedele populare sunt Bitcoin, Ethereum, Litecoin sau Ripple. Imagineaza-ai ca acestea sunt asemenea jetoanelor din parcurile de distractii sau creditelor pe care le cumperi pentru o anumita aplicatie sau un anumit joc. Criptomonedele se comporta exact ca banii, dar odata ce te afli în posesia lor, acestea pot fi folosite pentru a schimba bunuri sau servicii.

Criptomonedele sunt speciale pentru case bazeaza pe o retea peer-to-peer. Aceasta înseamna ca fiecare posesor de criptomonede, cum ar fi Bitcoin, pastreaza o copie a tuturor tranzacaiilor. Astfel, în momentul în care îi oferi prietenei tale „Ioana” o criptomoneda, reteaua înregistreaza acel token si fiecare persoana din retea afla ca aceasta ti-a schimbat proprietarul. Din acest motiv, nu poti si-i oferi atât „Ioanei”, cât si prietenului tau „Bogdan” acelati token. Complicat, dar simplu!

Toate criptomonedele sunt putin diferite, dar toate împortesc urmatoarele caracteristici:Sunt unidirecaionale. Dupa ce trimiti o criptomoneda si reteaua a confirmat tranzactia, nu o mai poti lua înapoi, decât daca prietenul tau îti va trimite una înapoi.Nu este necesara o carte de identitate. Ramâi, în mare parte, anonim. Ai nevoie doar de un portofel digital.Sunt rapide si pot fi obtinute de oricine, oriunde în lume. Tranzacaiile sunt transmise imediat în toata reseaua si sunt confirmate în câteva minute.Numarul criptomonedelor este limitat. Cantitatea totala este controlati de retea.Investitia în criptomonede este decizia ta, aceasta având atât avantaje, cât si dezavantaje. TransferGo considera ca este important si afli despre noile monede, dar nu îti oferi sfaturi. Te rugam si iei în considerare situatia ta financiarînainte s? investeati în criptomonede.
Curs Valutar Interbancar
$
0%
$
0%
$
0%
$
0%
$
0%
$
0%
$
0%
$
0%
$
0%
$
0%
$
0%
$
0%
$
0%
$
0%
$
0%
$
0%
$
0%
$
0%
$
0%
$
0%
$
0%
$
0%
$
0%
$
0%
$
0%